EllenGaard

EllenGaard er mere end planteskole & anlægsgartneri.

Ved EllenGaard starter foråret med et brag når forårs solen viser sig. På det tidspunkt skal der samtidig med at haveejerne vågner op ovenpå vinteren og ønsker at se på planter i planteskolen, og få hjælp til lægning af fliser, eller andet arbejde af anlægsgartnerne, også være fokus på andre arbejdsopgaver.

Vort landbrug dyrkes traditionelt med korn avl, og der dyrkes vårbyg, hvede og rug på markerne. Hvede og rug sås i efteråret efter høst, og vårbyggen skal som navnet indikerer sås i våren, foråret.

Gartneriet omfatter dyrkning af ca. 111.000 m2 jordbær, svarende til ca. 11 hektar/90 kilometer jordbær rækker fordelt på i alt 11 forskellige sorter af jordbær. Alle med forskellige egenskaber som tidlighed, fasthed hvis de skal transporteres. Bær som koger let ud til marmelade, bær som er velegnede til spisning friske eller med mælk/fløde på – eller til enkelt frysning til desserter og drinks. I jordbær markerne skal der udlægges halm mellem rækkerne, de skal holdes rene for ukrudt og holdes sunde og friske med gødning.

Derudover er der ribs-,solbær- og hindbær buske samt rabarber.

Tidlige kartofler og søde ærter er også at finde på markerne.