EllenGaard er mere end planteskole & anlægsgartneri

Her på EllenGaard startede vi med jordbær i 1981. I dag dyrkes jordbær på ca. 110.000 m2 – svarende til ca. 90 km. jordbær rækker. Udover jordbær dyrkes tidlige kartofler, søde spiseærter, ribs, solbær, hindbær og landbrugs afgrøder som korn.

Vi dyrker selv markerne, til tider dog assisteret af maskinstation når travlheden er størst.

Kombinationen af de forskellige områder indenfor jordbrug – gartneri og landbrug – gør det til en meget varieret hverdag – noget som vi sætter stor pris på.

Når foråret er over os starter det hele på en gang – og med fingrene i jorden til alt fra jordbær til korn, over have- og krukkeplanter til fliselægning m.m. er der travlhed fra de første timer hvor solen skinner. Hen året svinger sæsonerne, så hvor det hele kulminerer med såning af korn, ærter, lægning af kartofler, plantning af jordbær, gødskning i foråret – samtidig med at planteskolen åbner og haveejerne ligeså – og også i anlægsgartneriet – er det en kontrast til vinteren hvor det hele foregår mere roligt.

I vinteren er der helt ro i gartneri, landbrug og planteskole, og kun anlægsgartnerne er aktive med hvad vejret tillader.

Vinteren går med at få klargjort til den kommende sæson så alt er klar.