Haven netop nu

Turen gik til Tyskland og Holland

I forgangne uge fra søndag morgen gik turen ned igennem Danmark og Tyskland for at tage på plantemesser i Holland. Vi besøger hvert år en stribe messer for at finde plante nyheder såvel som spændende planter til både planteskole og anlægsgartneri. Det være sig alt fra stauder til store træer som vi ser på. Herudover køber vi langt størstedelen af planterne ved danske planteskoler, men for at få et meget bredt udvalg af planter, størrelser og nyheder går turen også sydover.

 

På messerne møder vi også kollegaer fra både ind og udland. Og det er altid spændende at høre nyt fra branchen, høre om planer, lidt “sladder” samt ikke mindst om tanker for den kommende sæson. 

Når vi har været på messer flere steder i Holland hvor vi som regel har den sidste i området omkring Amsterdam går turen hjemover, og denne gang gjorde vi holdt flere steder undervejs. Vi besøgte eksempelvis et meget stort område med planteskoler vest for Bremen hvor planteskolerne næsten ligger med samme intensitet som landbrug herhjemme. Dernæst går turen mod Schlesvig-Holsten ved Hamborg. Dette område er også kendt for sine mange planteskoler. Planteskolerne heroppe producerer mange træer, buske og stedsegrønne og vi fik bla. inspiration til opbinding af vore træer – og en helt masse andet:) 

Nu hvor vi er hjemme igen går arbejdet i gang med at gøre planteskolen forårs klar. Der skal behandles med alger, bede fejes, udvides fliseudstilling, gøres plads til nye planter og de planter som vi har stående skal der tages fagligt hånd om ved tjek for vanding m.m. i denne milde vinter.

Vejret fremad ser også meget mildt ud og vi har stadig åben i planteskolen efter aftale på tlf. 86451905 eller mail [email protected] . Vi forventer på nuværende tidspunkt atter at have normale åbningstider fra starten af marts måned. 

Anlægsgartnerne har arbejdet vinteren igennem og de sætter stor pris på det milde vejr der gør at de kan lave alle slags opgaver helt fra beskæring til fliselægning og plantning.