Mistænkt for tyveri?

 

I planteskolen er stjålet en mængde store træer, og det første afgørende tip til opklaring af tyveriet der bringer til sigtelse og dom udløser kontant dusør på kr. 10.000,00.

Tyveriet er foregået natten mellem 7. og 8. februar.

Man kan indgive et tip til Østjyllands Politi på: https://politi.dk/anmeld/tip-politiet

Informationer er også velkomne på mail: christian@ellengaard.dk . Alle henvendelser behandles med  diskret, og vi vil indlevere alle relevante informationer til Østjyllands Politi.

 

Billederne nedenfor er taget af “søster træer” til de stjålne den 8. februar, det vil sige at træerne i størrelse og form er næsten helt identiske med det træ som billederne viser.

Træerne kan da det er forskellige arter af træer meget vel være plantet i flere forskellige haver forskellige steder i Jylland. Gartneren er på billederne for at vise størrelse/højde på træerne.
Det kan efter vores mening være bestillings arbejde da der er gået specifikt efter det/de flotteste træ(er) af hver art, dvs. den flotteste af 3 Himalaya Birk, den flotteste af 10 Kejserlind, de flotteste søjlavnbøg m.m. det vil sige at der kan være foretaget en forudgående notering af hvor de enkelte træer står i planteskolen i dagstimerne. Hvorefter man har kunnet afhente træerne om natten i mørket.

Tyveriet er med stor sandsynlighed foretaget af minimum to personer, da flere af træerne har en vægt på +150 kilo! 
Da tyveriet er foretaget i februar måned – og hvis træerne plantes nu vel at mærke – hvor der generelt ikke er meget aktivitet i haverne vil det være synligt hvis der siden 8. februar er plantet et eller flere af disse markante træer.
Det er stjålet følgende træer hvoraf nogle er afbilledet nedenfor: Kejser lind, Hjertetræ, Koreansk Røn, Himalaya Birk, Søjle Avnbøg, Kugleahorn og Rødbladet Spidsløn/Ahorn. Der er stjålet et antal træer der umuliggør at de er bortkørt på blot den stjålne trailer, der har været flere køretøjer involveret – og/eller med en vis sandsynlighed en ladvogn eller lignende.

Traileren der blev stjålet på EllenGaard til anvendelse for bortkørsel af træerne er her fotograferet på stedet på Haversmosevej hvor den blev fundet den 8. februar.

Dens placering blev meldt af en venlig og opmærksom person til Øst Jyllands politi som derefter tog kontakt til os med dens placering.

Vi finder det særligt utryghedsskabende at denne person har valgt at maskere sig, dertil skal tillægges grovheden i at personen har stjålet en trailer i forbindelse med vor beboelse til at bortkøre træerne på!

Den maskerede mistænkte person ser på billederne ud til at have mørke arbejdsbukser med sidelommer(håndværker bukser) samt gummistøvler og evt. en fleece jakke eller trøje på. Vi håber at personens påklædning, hans bygning og gang kan være medvirkende til opklaringen. Det kan være en med tilknytning til gartnerbranchen vurderet udfra bla. den måde træerne er udvalgt på – medmindre de er udvalgt af anden person end tyven forinden?

Vi har 100 % tillid til Østjyllands Politi opklaring af tyveriet, og dette er udelukkende ment som en hjælp til opklaring.